Iata 5 sfaturi pentru alegerea unui kit de supraveghere video de care ar trebui sa tina cont oricine se gandeste sa achizitioneze un astfel de kit.

1. Nu va bazati pe caracteristicile echipamentelor

Pe internet o sa vedeti o multime de kit-uri de supraveghere la preturi foarte mici cu caracteristici pompoase. Nu va bazati pe caracteristicile echipamentelor, acestea pot fi trucuri de marketing pentru a va atrage sa cumparati acele produse.

Calitatea reala a unui sistem de supraveghere se stabileste in baza imaginilor pe care le vedeti cu ochii dumneavoastra pe monitor, laptop, telefon si in baza detaliilor obtinute de pe acele inregistrari. Daca nu puteti identifica trasaturile oamenilor, numerele de inmatriculare sau orice altceva va intereseaza veti sti cu siguranta ca ati facut o alegere gresita.

Inainte de a lua o decizie noi te sfatuim sa cauti o mostra sau sa soliciti una furnizorului. Incercati sa evitati site-urile care nu va pun la dispozitie aceste mostre si care folosesc doar descrieri text. Un furnizor care nu are la dispozitie mostre video cu aparatura pe care o comercializeaza nu este un instalator, ci doar un vanzator.

2. Specificatii tehnice de urmarit cand achizitionati un kit de supraveghere video

Rezolutia unei camere video  reprezinta numarul de pixeli din care este formata imaginea pe care o obtinem de la sistemul de supraveghere. Cu cat mai mare este numarul de pixeli, cu atat mai buna este si imaginea. Pe langa acest lucru trebuie sa avem grija si ca DVR/NVR-ul (vezi articol: DVR vs NVR: Ce alegem ?) sa suporte acele camere de supraveghere.

Aveti grija atunci cand alegeti rezolutia camerelor sa poata acoperi eficient distantele pe care doriti sa le supravegheati. Cand vorbim de acoperire eficienta ne referim la distantele pentru care dorim sa recunoastem trasaturile oamenilor, numerele de inmatriculare si persoane straine.

Cateva functii importante ale camerelor de supraveghere:

 • Iluminator IR – din experienta noastra de instalatori, producatorii exagereaza atunci cand spun ca o camera are 30m IR sau 80m. Iluminarea IR este real eficienta pe jumatatea distantelor prezentate de acestia. De exemplu: o camera cu functia de 30m este eficienta pe o distanta de 15m, una de 80m, este eficienta pe o distanta de 40m.
 • Functia „Day&Night” – daca doriti o claritate buna pe timpul noptii, cautati o camera cu aceasta functie, il- uminatorul IR nu este suficient pentru a forma imaginea in toiul noptii, acesta ofera doar radiatia infrarosu de care are nevoie camera dar fara aceasta functie nu va sti sa foloseasca aceasta radiatie eficient pentru a oferi o buna calitate imaginii.
 • Functia „WDR” – aceasta functie este foarte buna deoarece ziua lumina bate in diferite unghiuri iar noaptea farurile masinii orbesc camera.  Aceasta functie foloseste un algoritm special care uniformizeaza luminozitatea dintr-o imagine pentru a putea obtine un nivel uniform, atat in zonele intunecate cat si in cele luminate.

3. Suport tehnic pentru produsele comercializate

Pentru a monta si configura un astfel de sistem, te avertizam ca nu e tocmai usor. Daca nu le ai cu IP-urile si alte detalii care tin de domeniu garantam ca doar fisa tehnica a sistemului nu va fi suficienta. Atunci cand te hotarasti sa cumperi un astfel de sistem asigurate ca distribuitorul iti oferta si suportul tehnic. Inainte de a comanda, dati un telefon, vedeti daca persoana arata interes pentru solutia dumneavoastra sau doar incearca sa va bage oferta pe gat.

4. Evitati kit-urile  de supraveghere video din supermarketuri sau de pe platforme

KIT-urile de supraveghere de pe rafturile magazinelor mari nu sunt kit-uri complete si nu sunt gandite si asamblate de specialisti. Sunt pachete aduse din China, cu echipamente  vechi, depasite tehnologic. Acea nu ofera suport sau aplicatii de monitorizare si sunt puse la vanzare pe raft la un pret mic. Aceste oferte sunt facute pentru a putea profita de persoanele care viziteaza magazinul, persoanele care nu cunosc prea multe despre camerele de supraveghere si care nu stiu ca exista alternative mult mai bune.

Sfaturi

In cautarile dumneavoastra axativa pe furnizori care sunt specializati pe sisteme de securitate. Acesti furnizori ofera consultanta, garantie si suport tehnic la preturi foarte bune. Atunci cand vedeti kit-urile la preturi atat de mici, luati in vedere ca acestea sunt incomplete iar furnizorul nu va ofera suportul tehnic.

Componentele care pot lipsi din astfel de kit-uri sunt: sursa de alimentare, hard disk, conectori, cablu.

Pentru a putea avea un sistem complet de supraveghere functional urmariti sa aveti toate aceste componente:

 • camerele de supraveghere
 • recorder (DVR, NVR, etc.)
 • hard-disk
 • sursa de alimentare sau alimentatori pentru camere
 • conectori de alimentare
 • cablu de date
 • cablu de alimentare
 • accesorii prindere (dibluri, cravate prindere, etc.)
 • doze sau suporti

5. Cumpara sistemele de la firme care fac si instalari

Montajul unui sistem de supraveghere implica multe piedici,  pe care numai cineva care se ocupa in mod regulat cu instalarea de sisteme le poate cunoaste. Cine face doar comert va poate oferi doar o fisa tehnica, insa nu va va putea raspunde la intrebarile pe care le veti avea in timpul montajului.

Stim ca platformele ecommerce (Emag, CEL, Altex etc)  sunt primele la care apelezi pentru indiferent ce produse cauti. Insa, atunci cand vine vorba de siguranta ta si a familiei tale, gandeste-te de doua ori inainte sa apesi pe acel buton de Finalizeaza comanda. Informeaza-te si cere parerea specialistilor din domeniu.

Noi te sfatuim sa iei legatura cu o firma specializata care iti poate monta aceste sisteme de securitate si care iti va oferi suportul tehnic oricand ai o problema. In plus aceasta iti permite flexibilitatea ofertarii unui kit personalizat, in functie de cerintele si necesitatile tale si structurii locuintei tale pentru maxima siguranta.

SOLUȚII TEHNICE DE SECURITATE

CERE ACUM O OFERTĂ ȘI BENEFICIEZI DE 10-15% DISCOUNT 

Livrat la cheie

Tehnologie specializată

Siguranță pentru angajați și investiții

Cere ofertă