Daca ești la început de drum în lumea supravegherii video acești doi termeni DVR vs NVR îți vor fi foarte străini.  Atunci când vei fi pus în postura de a achiziționa un sistem de supraveghere nu vei ști pe care să îl alegi.

NVR ( Network Video Recorder )

NVR sau Network Video Recorder este un sistem digital de stocare folosit pentru camerele IP și IP Wireless. Acesta stochează datele înregistrate de camerele de supraveghere pe care noi le avem montate. NVR-ul se poate conecta foarte ușor atât la camerele de supraveghere, cât și la internet fără a fi nevoie să trageți fire peste tot. Singura sa dependență de fir este atunci când implică alimentarea.  Lucru care se poate rezolva foarte ușor dacă alegem un NVR cu PoE (Power over Ethernet sau Alimentare prin Internet).

PoE este tehnologia care face posibilă realizarea simultană a alimentării camerei de supraveghere și a legăturii de date, utilizând acelaș cablu de rețea.

Cu ajutorul acestei funcții, putem stabili conexiunea între cele două legături pentru o cameră de supraveghere IP, folosind un singur cablu.

În comparație cu DVR-ul care poate înregistra imagini de până la 720p, NVR-ul are posibilitatea de înregistrare FULL HD 1080p. Acesta de asemenea, poate stoca imaginile direct pe cloud sau HDD (Hard-Disk), astfel încât tu vei avea tot timpul un backup de date pentru cazurile în care sistemul de supraveghere este furat sau distrus.

Partea negativă a NVR-ului este faptul că este dependent de o rețea de internet. Atâta timp cât internetul merge, va funcționa și NVR-ul, fără internet acesta nu va putea să își facă treaba.

DVR ( Digital Video Recorder )

DVR sau Digital Video Recorder  este un sistem analog de stocare, folosit pentru camerele analog. Având în vedere că e prima soluție de acest tip, acesta a ajuns să fie foarte răspândit în lume.

DVR-ul  în schimb oferă avantajul că poate funcționa și fără o conexiune la internet spre deosebire de competitorul său, NVR. Din păcate, DVR-urile nu au posibilitatea de a stoca pe cloud imaginile înregistrate de camerele de supraveghere. Acestea însa pot transmite imaginile direct pe telefonul mobil, prin intermediul unui server FTP. În comparație cu NVR-ul,  acest sistem de stocare este dependent de cabluri.

Totuși ce alegem ( DVR vs NVR) ?

NVR-urile sunt o alegere bună pentru cei care sunt la inceput de drum. Tot ce trebuie să faci este să conectezi un cablu pentru ca NVR-ul tău să poată stabili o conexiune cu camerele. Costul va fi cu 10-20% mai mare decât în cazul DVR-urilor, dar este capabil să redea imagini de înaltă calitate.  În concluzie, fiecare dintre cele două tipuri de sisteme prezintă avantaje și dezavantaje. Dacă nu știi cum să faci această alegere, poți întotdeauna să întrebi profesioniștii.

SOLUȚII TEHNICE DE SECURITATE

CERE ACUM O OFERTĂ ȘI BENEFICIEZI DE 10-15% DISCOUNT 

Livrat la cheie

Tehnologie specializată

Siguranță pentru angajați și investiții

Cere ofertă